NOS VoetbalAangepast

RB Leipzig deelt tik uit aan Napoli

  • Pro Shots
    Kevin Kampl en Timo Werner
  • Pro Shots
    Bruma gaat uit zijn dak na de 2-1
  • Pro Shots
    Yussuf Poulsen viert de goal van Bruma

RB Leipzig heeft uitstekende zaken gedaan in de tweede ronde van de Europa League. De Duitsers wonnen op bezoek bij Napoli de heenwedstrijd met 3-1.

De eerste helft, in een akelig leeg stadion, was het aanzien nauwelijks waard. Leipzig kreeg nog de beste kans, maar Yussuf Poulsen schoot na een uitbraak in het zijnet.

Na de pauze kwam de koploper in de Serie A, zonder de geschorste Dries Mertens, op voorsprong. Adam Ounas schoof de bal in de verre hoek. Leipzig toonde echter veerkracht, met Timo Werner, Bruma en nogmaals Werner als doelpuntenmakers.

Ruime zege Atlético

Atlético Madrid haalde met 4-1 uit bij FC Kopenhagen. Na de openingstreffer van ex-Ajacied Viktor Fisher zorgden Saúl, Kevin Gameiro, Antoine Griezmann en Vitolo voor een riante uitgangspositie.

Memphis Depay maakte als invaller een doelpunt namens Olympique Lyonnais, in het thuisduel met Villarreal. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Dorus de Vries hield namens Celtic de nul tegen Zenit. De Schotten wonnen door een doelpunt van Callum McGregor met 1-0.

Overige uitslagen

AEK AtheneDinamo Kiev1-1
FC FCSBLazio1-0
Partizan BelgradoViktoria Plzen1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl