Michy Batshuayi juicht

Dortmund in extremis langs Nederlands getint Atalanta

Dankzij Michy Batshuayi is Borussia Dortmund erin geslaagd om Atalanta Bergamo in de tweede ronde van de Europa League te verslaan. De Belg bepaalde in de blessuretijd van de heenwedstrijd de eindstand op 3-2.

De Duitsers, voor de winterstop nog actief in de Champions League, waren de betere voor rust. Marco Reus schoot in de beginfase in kansrijke positie naast en André Schürrle raakte de buitenkant van de paal.

Diezelfde Schürrle maakte er na een half uur wel 1-0 van, na een prima assist van Lukas Piszczek. Atalanta kwam in de eerste helft één keer gevaarlijk voor het doel van Roman Bürki, maar Bryan Cristante zag zijn inzet via Sokratis over het doel vliegen.

Vreugde bij Leonardo Spinazzola en Josip Ilicic
    Marco Reus in duel met Rafael Toloi
    Borussia Dortmund viert de winnende treffer van Batshuayi

De Italianen, met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, startten de tweede helft furieus. Josip Ilicic rondde af na een inschattingsfout van Jeremy Toljan en zorgde even later zelfs voor de voorsprong. Bürki verwerkte een voorzet van Cristante niet optimaal, waardoor de Sloveen kon toeslaan.

Dortmund gaf zich niet gewonnen en herstelde via Michy Batshuayi het evenwicht. De huurling van Chelsea zorgde in blessuretijd zelfs nog voor de overwinning en maakte alweer zijn vijfde goal in drie duels. De return is op 22 februari.

Zege Arsenal en AC Milan

Arsenal en AC Milan zetten een reuzenstap richting de achtste finales. De Londenaren zegevierden met 3-0 bij het Zweedse Östersunds FK door treffers van Nacho Monreal, Sotirios Papagiannopoulos (eigen doelpunt) en Mesut Özil. Tom Pettersson miste in blessuretijd nog een strafschop namens de thuisploeg.

AC Milan klopte Loedogorets met 3-0. In Bulgarije waren Patrick Crutone, Ricardo Rodríguez (penalty) en Fabio Borini trefzeker. Bij Loedogorets begonnen Virgil Misidjan en Jody Lukoki in de basis.

Quincy Promes verloor met Spartak Moskou op eigen veld met 1-3 van Athletic Club.