Sunday Oliseh is niet langer trainer van Fortuna Sittard
In samenwerking met
L1mburg

Fortuna Sittard neemt juridische stappen na aantijgingen Oliseh

Fortuna Sittard neemt juridische stappen tegen de op non-actief gezette trainer Sunday Oliseh.

De Nigeriaanse oefenmeester (43) haalde gisteren flink uit naar de Sittardse club. Hij zei dat de club er "illegale praktijken" op nahoudt.

Fortuna Sittard zegt in een verklaring op de site niet te willen meedoen aan het over en weer beschuldigen. Wel wil Fortuna "de gedane beschuldigingen met klem bestrijden", schrijft het bestuur.

"De club zal in dit kader ook de noodzakelijke juridische vervolgstappen zetten. Fortuna herkent zich volstrekt niet in deze beschuldigingen, die ook niet eerder door Sunday Oliseh intern zijn geventileerd."

Verstoorde arbeidsrelatie

De clubleiding is niet over één nacht ijs gegaan bij het op non-actief zetten van de trainer. "De vele verwijtbare gedragingen en escalaties hebben uiteindelijk geleid tot een verstoorde arbeidsrelatie", schrijft de club.

Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Oliseh, die in december 2016 werd aangesteld, op non-actief te stellen niets te maken heeft met de huidige sportieve prestaties. Maar wel met "herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie".

De clubleiding geeft verder aan niet meer te reageren op de "ongefundeerde beschuldigingen" van de Nigeriaan en open te staan voor intern onderzoek. "Indien de KNVB vragen heeft, staan we daarvoor open om daarmee aan te tonen dat de beschuldigingen volstrekt ongefundeerd zijn."

Integriteitsonderzoek

De KNVB neemt de uitspraken serieus, laat een woordvoerder aan 1Limburg weten. "Binnen het voetbal hebben wij verschillende instanties die zich bezighouden met de integriteit en het is aan deze instanties om ervoor te zorgen dat dergelijke signalen worden onderzocht."

De clubleiding heeft Portugees Claudio Braga naar voren geschoven om de honneurs als coach waar te nemen. Braga gaf al leiding aan de jeugdafdeling van Fortuna en gaat dat nu combineren met het hoofdtrainerschap, schrijft de regionale omroep.

Advertentie via Ster.nl