Franse politie doorzoekt Saint-Franc naar sporen van Maëlys AFP

De Franse politie hoopt vandaag meer te weten te komen over de doodsoorzaak van de 9-jarige Maëlys. Gisteren werden botten van het meisje, dat zes maanden geleden verdween op een trouwfeest, gevonden in een besneeuwd ravijn in de buurt van het dorpje Saint-Franc. De verdachte in de zaak, Nordahl L., heeft verklaard dat hij het lijk van Maëlys in het ravijn heeft gegooid.

Als het weer het toelaat zoekt de politie vandaag verder naar stoffelijke resten en aanwijzingen voor haar doodsoorzaak. Nordahl L. wil namelijk niet veel kwijt over wat er zich in de uren voor Maëlys' dood heeft afgespeeld. Meer dan dat hij het kind "per ongeluk" heeft gedood wil de 34-jarige ex-militair niet zeggen.

De halve bekentenis van L. is toch een doorbraak, omdat hij eerder betrokkenheid ontkende. Nadat met nieuwe technieken dna van Maëlys werd gevonden in de auto van L., werkte hij toch mee.

Druk werd hoger

L. nam Maëlys mee van een bruiloft in Le Pont-de-Beauvoisin. Eerst verstopte hij haar lijk in de buurt van zijn huis in Domessin, zo'n 5 kilometer verderop, om vervolgens terug te keren naar de bruiloft. Na het feest heeft hij het stoffelijk overschot opgehaald, om het dode kind in het ravijn bij Saint-Franc te gooien.

Nordahl L. is ook verdachte in de verdwijningszaak van de 24-jarige Arthur Noyer. Hij verdween in april vorig jaar na een avond stappen.

Zoektocht naar Maëlys De Araujo AFP

STER reclame