Cristiano Ronaldo viert zijn goal

Fortuinlijk Real in slotfase langs beter PSG

Bekerhouder Real Madrid heeft in het eerste duel in de achtste finales van de Champions League in de slotfase afstand genomen van Paris Saint-Germain. In Madrid werd het door late goals van Cristiano Ronaldo en Marcelo 3-1.

Real vloog er aanvankelijk in, maar PSG wist zich met technisch vernuft meestal onder te druk uit te voetballen. De eerste grote kans was in Bernabéu voor Ronaldo, maar de Portugees slaagde er niet in oog-in-oog met doelman Alphonse Aréola het net te vinden. Hij schoot de doelman vol in het gezicht.

Franse opening

Aan de andere kant was het na een fraaie Franse aanval wel raak. Edinson Cavani liet een voorzet van Kylian Mbappé slim lopen, Neymar legde terug met zijn hak en Adrien Rabiot, tussen al het miljoenengeweld nota bene een speler uit de eigen jeugd, schoot hard binnen.

Teleurstelling bij Cristiano Ronaldo na gemiste kans

Via een strafschop, na een overtreding van Giovani Lo Celso op Toni Kroos, kwam Real weer op gelijke hoogte. Cristiano Ronaldo schoot vanaf elf meter zijn 100ste doelpunt voor Real Madrid in de Champions League binnen.

In de tweede helft was Paris Saint-Germain de betere ploeg en kwamen er meer Franse kansen. Mbappé zag zijn schuiver gestopt door Keylor Navas en Rabiots harde schot werd met de arm geblokt door Sergio Ramos.

Slecht wegwerken

In het laatste kwart van het duel, toen de vermoeidheid mee ging spelen, kwam er wat meer ruimte op het veld. Real-coach Zinedine Zidane hoopte te profiteren door Gareth Bale in te brengen, maar de Brit stond vooral buitenspel.

In de slotfase ging Real toch met een ruime zege aan de haal. Na slecht wegwerken van PSG belandde een voorzet van Marco Asensio via doelman Aréola op de knie van Ronaldo. Doelpunt. Marcelo maakte er in de 86ste minuut ook nog 3-1 van en daarmee verkreeg Real opeens een goede uitgangspositie voor de return, op 6 maart in Parijs.