Federer binnen 47 minuten langs Bemelmans

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer heeft geen kind aan Bemelmans
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roger Federer heeft zonder grote problemen de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in Rotterdam. De Zwitser rekende eenvoudig af met de Belg Ruben Bemelmans: 6-1, 6-2.

Daarmee nam Federer met speels gemak de eerste horde op zijn weg naar de nummer 1-positie van de wereld. De 36-jarige Federer, voor het laatst aanvoerder van de ATP-ranking in 2012, moet bij het ABN Amro-toernooi de laatste vier halen om Rafael Nadal van de troon te stoten.

Roger Federer in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi ANP

De 30-jarig Belg Bemelmans legde Federer in elk geval geen strobreed in de weg. In de openingsset won de toernooiwinnaar van 2012 en 2015 vijf games op rij.

En ondanks een vroege break in de tweede set, bleef de 36-jarige Zwitser vol gas geven. Na amper drie kwartier moest de Belg al naar het net voor felicitaties.

In de volgende ronde treft Federer de Duitser Philipp Kohlschreiber en in de eventuele kwartfinales komt hij een Nederlander tegen, Robin Haase of Tallon Griekspoor.

Roger Federer speelt donderdagavond om 19.30 uur tegen Philipp Kohlschreiber. Robin Haase speelt daarna tegen Tallon Griekspoor. Beide duels zijn live te zien op NOS.nl.

esthervergeer
Volle bak @abnamrowtt ..... #alltimehero @rogerfederer

STER Reclame