Stegeman en Heracles na dit seizoen uit elkaar

John Stegeman ANP Pro Shots

John Stegeman en Heracles Almelo nemen na dit seizoen afscheid van elkaar, zo maakte de club uit Almelo bekend. Daarmee komt een einde aan vier seizoenen met de nu 41-jarige trainer aan het roer.

Na het ontslag van trainer Jan de Jonge werd Stegeman in september 2014 hoofdtrainer van Heracles. De club was toen hekkensluiter. Hij leidde Heracles dat seizoen naar de 14de plaats en werd daarna achtereenvolgens 6de en 10de in de eredivisie. Dit seizoen staan de Heraclieden na 23 wedstrijden 11de.

"Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij de club", zegt Stegeman. "Ondanks dat denk ik dat het na bijna vier jaar hoofdtrainerschap voor beide partijen goed is om na dit seizoen verder te kijken."

Weer belangrijke pion weg bij Heracles

"In goede harmonie hebben we besloten beiden na dit seizoen een andere weg in te slaan", licht algemeen directeur Rob Toussaint toe op de clubsite. "We zijn John Stegeman zeer dankbaar voor zijn inzet voor de club. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van de afgelopen jaren. Hij wist de club in een moeilijk seizoen rechtstreeks te behouden voor de eredivisie en bereikte in 2016 Europees voetbal."

Met het vertrek van Stegeman verdwijnt er opnieuw een belangrijke pion uit de top van organisatie. Jan Smit stopte vorig jaar als voorzitter en algemeen directeur Nico-Jan Hoogma vertrekt naar de KNVB.

STER Reclame