Staatssecretaris Snel van Financiën ANP

Staatssecretaris Snel van Financiën vindt uitspraken van Eurocommissaris Moskovici over Nederlandse belastingpraktijken ongepast. Moskovici noemde vorige maand landen als Nederland, Ierland, Luxemburg, Malta en Cyprus "fiscale zwarte gaten". Volgens hem faciliteren die landen belastingontwijking.

In antwoord op vragen van SP-Kamerlid Leijten schrijft Snel dat hij de opmerkingen van de Eurocommissaris helemaal niet kan plaatsen. Hij denkt dat Moskovici met zijn opmerkingen verwijst naar het relatief hoge aantal buitenlandse investeringsstromen dat via Nederland loopt.

Volgens de staatssecretaris zijn onder het Nederlands EU-voorzitterschap belangrijke richtlijnen aangenomen om belastingontwijking tegen te gaan en voert Nederland ook diverse internationale afspraken uit.

Snel schrijft dat Nederland deze kabinetsperiode doorgaat met de aanpak van internationale belastingontwijking en -ontduiking. Hij voegt eraan toe dat de afspraken in het regeerakkoord ertoe moeten leiden dat Nederland niet aantrekkelijk is voor 'doorstroompraktijken'.

STER reclame