Margriet van der Linden in Wie Is De Mol ANP

Talkshow op tijdstip DWDD voor Margriet van der Linden

time icon Aangepast

Margriet van der Linden krijgt op NPO 1 een eigen talkshow. Het programma vervangt zes maanden per jaar De Wereld Draait Door (DWDD). Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van deze talkshow, gaat het vanaf dit seizoen rustiger aan doen.

De talkshow van Van der Linden wordt gemaakt door KRO-NCRV en wordt op hetzelfde tijdstip uitgezonden als DWDD. De naam van het programma is nog niet bekend.

'Grappig en uitdagend'

Margriet van der Linden (48) presenteerde eerder Zomergasten en is momenteel de presentator van MolTalk, waarin wordt nagepraat over het spelprogramma Wie Is De Mol waar Van der Linden zelf een paar jaar geleden aan meedeed. Daarvoor was ze jarenlang hoofdredacteur van Opzij.

"De keuze is op de show van Margriet van der Linden gevallen omdat dit programma verrassend en origineel is", zegt televisiedirecteur Frans Klein. "Margriet is een uitgesproken personality: scherp, grappig en uitdagend, zoals we haar kennen uit MolTalk."

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, is blij dat Van Nieuwkerk in de vooravond nu gezelschap krijgt "van een sterke vrouw".

De eerste aflevering van het nieuwe programma wordt waarschijnlijk eind april uitgezonden.

STER Reclame