Stuntman Roest: geen klagen, dit zilver is heel erg mooi

Aangepast

Hij was dé verrassing op de olympische schaatsmijl. Patrick Roest, pas 22 jaar en debuterend op de Spelen, stuntte in de vierde rit van de 1.500 meter met een indrukwekkende tijd van 1.44,86. Op teamgenoot Kjeld Nuis na beet iedereen zich vervolgens op de olympische ijsbaan stuk op die tijd. "De zenuwen gierden op de tribune door mijn lichaam", zei de talentvolle pupil van Jac Orie.

Weinig verval

Roest zette een bijna vlekkeloze 1.500 meter neer. De jonge schaatser uit Lekkerkerk had weinig verval tijdens zijn race, maar moest heel lang wachten voor hij zekerheid had over een medaille. Dat was pas na de slotrit. "Ik wilde heel graag op het podium rijden. Dat wil iedereen, want het kan maar een keer in de vier jaar."

"Ik heb niet vaak zo dicht bij Kjeld Nuis gezeten, dus ik wist wel dat het een goede tijd was. Ik ben zo blij. Dit is bijna niet te beschrijven'', glunderde de Nederlander.

Ongeluk tractor

Roest begon het seizoen met een tegenvaller. Tijdens een skeelertraining in september kwam hij in botsing met een tractor, waarbij hij een onderarm en pols brak. "Ik heb dit jaar maar een 1.500 meter gereden in internationaal verband. Ik werd veertiende, maar ik heb geen klagen. Dit zilver is heel erg mooi."

STER Reclame