Shorttrackers sippen na uitschakeling: heel erg zuur

Aangepast

Het was voorafgaande aan de Olympische Spelen niet zo zeer de vraag óf de Nederlandse shorttrackploeg een medaille zou pakken op de relay, maar meer welke. Maar het werd niet eens een finaleplaats. "Heel erg zuur."

Nederland slaagde er in de heats niet in om bij de beste twee te eindigen, ondanks een wanhoopspoging van Sjinkie Knegt in de laatste bocht, waardoor het toernooi al na één race erop zit.

"Of dit een afgang is? Nee, dat niet", reageert Knegt. Nederland schaatste de hele vijf kilometer achter Canada en China aan. "Of we eerder de regie hadden moeten nemen? Nee, dat denk ik niet."

Waar het wel aan lag? "Het was vandaag gewoon een slechte rit, klaar. Ik was nog in staat het gat te closen, maar een juiste passeerbeweging zat er niet in", aldus Knegt.

Er was wel een sneer naar Samuel Girard, de Canadees die de deur dichtdeed voor Knegt in de laatste ronde. "Op het moment dat ik ernaast zit, bonkt hij hard naar binnen. Dat vind ik gewoon niet fair. Maar dat is sport, het hoort erbij."

De mist in

Nederland ging zelf ook wel enigszins de mist in, moest Knegt bekennen. "We hadden afgesproken om de laatste zes ronden elk twee ronden te doen en Dennis over te slaan. Maar het ging toch ergens mis."

STER Reclame