NOS SportAangepast

Hirscher heeft eindelijk zijn olympische gouden medaille

Marcel Hirscher heeft in Pyeongchang zijn eerste olympische gouden medaille veroverd. De Oostenrijker met Nederlandse moeder hield op de combinatie de Fransen Alexis Pinturault en Victor Muffat-Jeandet achter zich.

Het alpineskitoernooi werd tot nu toe ontsierd door afgelastingen en ook dit keer speelde de straffe wind de skiërs parten. De organisatie was genoodzaakt de afdaling (en dus ook de slalom) in te korten en dat bleek in het voordeel van de slalomspecialisten.

Bovendien waren de vroege starters op de afdaling in het voordeel. Het effect werd nog eens versterkt door een val van Pavel Trichitsjev, die voor ruim een kwartier oponthoud zorgde.

Harde val

Ook Matthias Mayer, landgenoot van Hirscher, kwam tijdens de slalom hard ten val en nam daarbij ook onder anderen een cameraman mee onderuit. Uiteindelijk liep alles met een sisser af.

Spectaculaire valpartij skiër Mayer

Hirscher was toen al beneden en had met 1.20,56 uiteindelijk de twaalfde tijd op de afdaling. Zijn achterstand op de nummer 1, de Duitser Thomas Dressen, was echter maar 1,32 seconde.

Snelste tijd

De 28-jarige Hirscher liet vervolgens de snelste tijd noteren op de slalom. En omdat het ijzige parcours te veeleisend was voor de snelle mannen, kwam niemand meer aan zijn totaaltijd.

Hirscher won in zijn loopbaan liefst 55 wereldbekerwedstrijden en veroverde zes keer WK-goud. Op de Olympische Spelen kwam hij echter tot nu toe niet verder dan eenmaal zilver, twee vierde plaatsen en een vijfde plaats. Maar nu heeft hij eindelijk ook een olympische titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl