Relaymannen hopen te leren van vroege uitschakeling vrouwen

Aangepast

Als regerend Europees en wereldkampioen zijn de verwachtingen van de shorttrackmannen van de relayploeg torenhoog. Toch moet eerst nog maar even de finale gehaald worden.

"We zijn aan onze stand verplicht om te presteren", aldus Daan Breeuwsma, die samen met Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf de ploeg vormt. "Het zijn dus gewoon twee finales voor ons, ook al heet de eerste race dan de halve finale."

Het shorttrack is vanaf 10.30 uur live te volgen via NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl. De halve finale van de relaymannen begint omstreeks 12.30 uur.

Eerder deze week lukte het de vrouwenploeg niet om de finale te halen. Zij stonden na hun dramatische dag alle vier met tranen in hun ogen de pers te woord. Dat moet natuurlijk anders bij de mannen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Speciaal bezoek op tribune voor Knegt
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Laat heeft goed gekeken naar de vrouwen. "Zij reden eigenlijk gewoon heel goed, alleen maakten ze net een paar kleine foutjes en glipt het zo uit hun handen. Dat gevaar ligt ook bij ons op de loer."

"Alle landen liggen dicht bij elkaar, maar zolang wij geen foutjes maken heb ik er alle vertrouwen in dat wij glansrijk de finale gaan halen", stelt De Laat, de nummer zes van de 1.500 meter.

Speciaal bezoek Knegt

Tijdens de training voor de halve finales was er speciaal bezoek op de tribune voor Sjinkie Knegt. Het gezin, inclusief kinderen, was aanwezig in de schaatshal. "Ik zie ze buiten de wedstrijden om eigenlijk helemaal niet. Maar nu ze er zijn geeft dat een goed gevoel. "

STER Reclame