ANP
NOS NieuwsAangepast

Máxima sluit eerste werkdag VN-bezoek Indonesië af

Koningin Máxima heeft de eerste dag van haar werkbezoek aan Indonesië afgesloten. Ze bezocht het kantoor van de Verenigde Naties in de hoofdstad Jakarta. De koningin sprak daar als speciaal pleitbezorger van de wereldvolkerenorganisatie over de mogelijkheden voor boeren om financiering te krijgen.

Vandaag bezocht Máxima de provincie Lampung, een eiland dat naast Sumatra ligt. Daar heeft ongeveer driekwart van de boeren geen toegang tot financiële diensten. Boeren krijgen hulp van het bedrijf Vasham, dat zich inzet voor verbetering van de oogsten en helpt met het verkrijgen van betere prijzen.

Tijdens een bijeenkomst op het VN-kantoor besprak de koningin hoe meer bedrijven als Vasham Indonesische boeren kunnen helpen om zo de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren.

Vasham werkt samen met een micro-kredietverstrekker. Een andere micro-kredietpionier won in 2006 een Nobelprijs voor de Vrede, maar tegenwoordig wordt het micro-kredietsysteem ook bekritiseerd.

Doordat de leningen klein zijn, is er relatief veel personeel nodig voor het vaststellen van de kredietwaardigheid van de lener. Daarnaast blijkt dat het geld dat uitgeleend wordt aan armen lang niet altijd kan worden terugbetaald.

  • ANP
    Koningin Máxima tijdens een bezoek aan Vasham
  • ANP
  • ANP
  • ANP
    Máxima bezoekt eigenaren van kleine boerenbedrijven in de provincie Lampung

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl