Michael Korrel
NOS SportAangepast

Goud voor judoka Korrel in Parijs

Judoka Michael Korrel heeft bij de grand slam in Parijs een gouden medaille gewonnen in de klasse tot 100 kilogram. Zijn Zuid-Koreaanse tegenstander Cho Gu-ham liet de finale schieten.

Korrel plaatste zich voor de eindstrijd door een zege op de Kroaat Zlatko Kumric.

Frank de Wit, ook de nummer één van de wereld, was titelverdediger in de klasse -81 kg. Hij werd in de kwartfinales door Antoine Valois-Fortier verrast, die hem na verlenging klopte (waza-ari). In zijn geslaagde jacht op het brons won De Wit twee keer op ippon.

Roy Meyer (+100 kg) werd vijfde. Lukasz Krpalek klopte hem in de strijd om het brons. Noël van 't End figureerde; hij verloor direct zijn eerste partij.

Ook medailles Steenhuis en Polling

Guusje Steenhuis (-78 kg) en Kim Polling (-70 kg) hebben in Parijs respectievelijk zilver en brons in de wacht gesleept.

Steenhuis had zich met drie zeges (een op ippon, twee op waza-ari) overtuigend geplaatst voor de finale. Daarin trof ze Audrey Tcheuméo en in hun zevende duel boog Steenhuis na verlenging voor de vijfde keer voor de Française.

Polling versloeg Sanne van Dijk in de kwartfinales op waza-ari. Daarna verloor ze van Chizuru Arai (waza-ari). Ze was in de strijd om het brons Assmaa Niang de baas (ippon).Van Dijk werd vijfde, net als Karen Stevenson (-78 kg).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl