NOS VoetbalAangepast

Zouteloze vertoning levert Groningen en ADO punt op

FC Groningen en ADO Den Haag hebben in een tegenvallende wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld.

Het saaie schouwspel was moeilijk te verkroppen voor de supporters in de Euroborg. Zij lieten dan ook luidkeels hun ongenoegen blijken, met name tegen trainer Ernest Faber, die bezig is met zijn laatste maanden.

Tom van de Looi baalt na gemiste kans

ADO Den Haag was met het nodige vertrouwen na de midweekse 1-0 zege op Vitesse, maar zonder de zieke Fons Groenendijk, afgereisd naar Groningen.

Behalve Groenendijk - die vervangen werd door assistent Dirk Heesen - was ook aanvaller Erik Falkenburg door griep geveld en dus mocht de 21-jarige Thijmen Goppel voor het eerst zijn opwachting maken in de basis.

De snelle aanvaller liet zich in de eerste helft zien met een paar fijne rushes, maar echt grote kansen leverde dat niet op.

Kort voor rust kreeg FC Groningen juist een grote kans. Tom van Weert dook vrij voor Robert Zwinkels op, maar schoot de bal tegen de ADO-doelman op. Aan de andere kant kopte Danny Bakker uit een hoekschop op de bovenkant van de Groningse lat.

Blessure Kanon

Een aderlating bij ADO Den Haag was het uitvallen van Wilfried Kanon. De verdediger uit Ivoorkust had donderdag tegen Vitesse zijn rentree gemaakt na lang blessureleed. Nu moest hij naar de kant met ogenschijnlijk een spierblessure.

Ook zonder Kanon kwam de Haagse defensie in de tweede helft nauwelijks in de problemen. Zwinkels moest een keer redding brengen op een kopbal van Kasper Larsen. Aan de andere kant kreeg ADO via Johnsen en El Khayati nog mogelijkheden.

De beste kans was bij het sluiten van de markt voor Tom van Weert, die een indraaiende voorzet van Ajdin Hrustic net niet het beslissende tikje wist te geven. En dus bleef het 0-0, tot ongenoegen van het Groningse publiek.

FC Groningen-aanvoerder Sergio Padt ging na afloop in gesprek met boze supporters

Muitende Veldwijk

In de tweede helft kreeg Groningen-trainer Ernest Faber de volle laag van de supporters, die zijn wissels niet begrepen. Na afloop had Faber een duidelijke verklaring: "Wij wilden Lars Veldwijk laten invallen, maar die wilde niet meer. Dat kun je er niet bij hebben."

De spits kan een sanctie verwachten, maar ook de positie van Faber, die aan het einde van het seizoen sowieso zal vertrekken, lijkt niet zeker. Al ziet de trainer dat anders. "Ik heb de volledige steun van de leiding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl