Feyenoord treurt en baalt, Linssen loopt voorop met carnaval

Aangepast
Van Bronckhorst beleeft zwarte middag in Arnhem

Voor Feyenoord was de landstitel al een afgesloten hoofdstuk en na de nederlaag bij Vitesse (3-1) is ook een klassering bij de top-3 een moeilijk verhaal geworden. Feyenoord lijkt zich niet meer optimaal op te kunnen laden voor competitieduels en alle pijlen te richten op het bekertoernooi.

Trainer Giovanni van Bronckhorst: "Het mag niet, maar het speelt wel mee. Ik ben teleurgesteld: twee spelers verloren met blessures, twee met een rode kaart en het allerbelangrijkste is dat we ook de wedstrijd hebben verloren."

"Met negen man kwam het karakter er wel in. Dat moet vanaf minuut één. We gingen in de eerste helft te veel mee met spel van Vitesse waardoor we zelf niet aan voetballen toekwamen. Daar ben ik boos over geworden in de rust."

1/3Linssen: ik loop voorop met carnaval
2/3Henk Fraser hoopt op einde wisselvalligheid Vitesse
3/3Reactie Karim El Ahmadi

Bryan Linssen was de grote man aan Vitesse-zijde. Niet alleen scoorde hij twee keer, de aanvaller was een constante plaag voor de Feyenoord-defensie. "Ik loop voorop met carnaval, absoluut", lachtte hij breeduit voor de camera. "Voor dit soort wedstrijden hoef je je niet te motiveren. Je moet de strijd aangaan en er overheen willen."

Dan is het wel de vraag waarom Vitesse dit seizoen zo wisselvallig presteert. Linssen: "Niet elke tegenstander is Feyenoord. Voor een mooie wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Je hebt teams die zich ingraven en afwachten. Dan wordt het veel moeilijker."