Matt Ritchie

Manchester United onderuit bij Newcastle

Manchester United, de nummer twee van de ranglijst, heeft op St. James' Park met 1-0 moeten buigen voor Newcastle United. Matt Ritchie schoot in de 65ste minuut het enige doelpunt binnen. De Schotse middenvelder kon de bal langs keeper David de Gea schieten na sterk voorbereidend werk van spits Dwight Gayle.

Jose Mourinho probeerde met drie wissels de vijfde nederlaag van het seizoen nog te voorkomen, maar heel overtuigend ging de jacht op de gelijkmaker niet.

In de laatste seconden van de blessuretijd was Michael Carrick nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar de debuterende doelman Martin Dubravka van Newcastle redde op knappe wijze.

Liverpool wint

Liverpool won met 2-0 bij het laaggeklasseerde Southampton en is Manchester United nu tot twee punten genaderd. Beide Liverpool-goals vielen voor rust.

Roberto Firminho maakte de 1-0 in de zesde minuut. Mohamed Salah tekende in de 42ste minuut met zijn 22ste competitiegoal voor de 2-0. Virgil van Dijk stond in de basis bij Liverpool, Wesley Hoedt bij Southampton.

Ongenaakbaar

Koploper Manchester City won zaterdag al met 5-1 van Leicester City, vooral dankzij vier doelpunten van Sergio Agüero. De ploeg van Pep Guardiola heeft maar liefst zestien punten voorsprong op stadgenoot United.