NAC houdt stand bij Excelsior dankzij afgekeurde goal

Excelsior en NAC Breda hebben na een troosteloos duel in Kralingen de punten gedeeld. Excelsior leek in de tweede helft een geldig doelpunt te hebben gemaakt, maar de treffer van Mike van Duinen werd afgekeurd. En dus was 0-0 het logische resultaat.

Excelsior-speler Lorenzo Burnet in een fel duel met Fabian Sporkslede van NAC Breda

Voor rust was Excelsior de betere ploeg. Hicham Faik was het dichtst bij een goal, maar zijn schot schampte de paal. Kort voor rust werd het bijna 0-1. Na een knappe actie van Thierry Ambrose kopte Mounir El Allouchi net naast.

Onterecht afgekeurd?

In de tweede helft kwam NAC goed weg toen een rake kopbal van Mike van Duinen werd geannuleerd, omdat de bal bij de voorzet over de lijn was geweest.

Achteraf was vriend en vijand het erover eens dat de voorzet van Elbers niet over de lijn was geweest. Arbiter Danny Makkelie was het daar niet mee eens. "Mijn grensrechter Hessel Steegstra was overtuigd dat de bal over de lijn was geweest. Ik heb nog geen beelden gezien waaruit het tegendeel blijkt."

Het spel ging daarna over en weer, waarbij NAC voor iets meer gevaar zorgde. Twee minuten voor tijd kreeg Van Duinen de grootste kans van de wedstrijd, maar de spits van Excelsior stuitte op doelman Nigel Bertrams.