Steven Bergwijn, de maker van beide PSV-goals

PSV stapt ook bij Sparta met zege van het veld

PSV heeft zijn zevende competitiezege op rij te pakken. De koploper boekte in Rotterdam een 2-1 overwinning op hekkensluiter Sparta.

Sparta zocht vanaf het beginsignaal direct de aanval en zag het getoonde bravoure al na vijf minuten beloond worden. Na een voorzet van Paco van Moorsel verraste Kenneth Dougall doelman Jeroen Zoet met een kopbal in de verre hoek.

De koploper slaagde er daarna amper in om de nummer laatst onder druk te zetten, desondanks kwam het een paar minuten voor rust langszij via Steven Bergwijn. Hij wurmde zich na een gevecht om de bal tussen twee verdedigers door en krulde bal fraai in de bovenhoek.

Dropkick

De 2-1 van Bergwijn, na de pauze, was zo mogelijk nog mooier. Luuk de Jong kopte de bal op Bergwijn terug en diens dropkick van buiten de zestien verdween in de binnenkant van het zijnet.

De achterstand veranderde niets aan de Rotterdamse dadendrang. Sparta bleef hartstochtelijk de gelijkmaker najagen en was daar via Soufyan Ahannach ook dicht bij. Hij testte Zoet met een halve omhaal, maar die reageerde adequaat. Omdat ook de kopbal van invaller Ragnar Ache naast ging en Bergwijn de bal tegen de paal krulde, won PSV voor de tiende keer dit seizoen met één doelpunt verschil.

Lozano

Na de rust bleef Hirving Lozano in de kleedkamer achter, uit voorzorg. Hij had last van zijn bovenbeen gekregen na een duel met Sander Fischer, na ruim dertig minuten spelen. PSV verwacht de topscorer van de eredivisie zaterdag alweer in te kunnen zetten in het duel met Heerenveen.