Antoine Griezmann, de matchwinner voor Atlético in Málaga

Kleine zege Atlético. ruime zege Real Madrid, nederlaag Villarreal

Atlético Madrid, de enige ploeg die in Spanje nog enigszins in het spoor van koploper Barcelona wet te blijven, heeft in Málaga een 1-0 zege geboekt. De achterstand op de ranglijstaanvoerder uit Catalonië, dat zondag Getafe ontvangt, bedraagt nu zes punten.

De 1-0 viel al in de eerste minuut en kwam op conto van Antoine Griezmann. De Fransman pikte de bal op na een mislukt afstandsschot en schoot van dichtbij binnen.

Hekkensluiter Málaga kreeg voor rust een kans via Brown Ideye, die naast kopte, en na rust via rechtsback Roberto Rosales, wiens kogel uit een vrije trap door doelman Jan Oblak uit de kruising werd gestompt. Atlético liet na rust niets meer zien en boekte voor de achtste keer dit seizoen een 1-0 zege.

Real Madrid wint ruim

Villarreal dreigt het contact met de topvier in de Primera División te verliezen na de 2-1 nederlaag in eigen huis tegen laagvlieger Deportivo Alavés. Real Madrid nam in ieder geval al afstand door thuis met 5-2 over Real Sociedad heen te lopen. Halverwege de wedstrijd stond het al 4-0. Cristiano Ronaldo nam drie treffers voor zijn rekening: de 2-0, 4-0 en 5-1.