Federer loot qualifier op ABN Amro-toernooi, Nederlands onderonsje

Aangepast
Roger Federer EPA

Roger Federer treft woensdagavond in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi een nog te bepalen qualifier. Na dit weekend wordt duidelijk tegen wie de Zwitser het opneemt. De eerste ronde kent ook een Nederlands onderonsje: Robin Haase versus Thiemo de Bakker.

De 36-jarige Federer, voor de negende keer aanwezig in Rotterdam, strijdt naast de toernooizege om nog iets belangrijks: de nummer 1-positie op de wereldranglijst. Bij het bereiken van de halve finales passeert de winnaar van 2005 en 2012 zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal.

Haase, nummer 42 van de wereldranglijst, maakt dit jaar voor de tiende keer zijn opwachting in Ahoy. Zijn beste prestatie was in 2008, toen hij tot de kwartfinales reikte.

ABN AMRO WTT
@abnamrowtt
The complete draw for the ABN Amro WTT is out!
5 maanden geleden

Griekspoor vs. Wawrinka

De andere Nederlander, Tallon Griekspoor, die evenals De Bakker een wildcard ontving voor het ABN Amro World Tennis Tournament, opent tegen Stan Wawrinka, nummer vijftien van de wereld. De winnaar van dit duel neemt het op tegen Haase of De Bakker.

De Franse titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga treft net als Federer een qualifier.

Het sterkst bezette tennistoernooi van Nederland is van begin tot eind via alle platformen te volgen bij de NOS. De duels van de Nederlandse spelers zijn - evenals de partijen die om 19.30 uur beginnen - live te volgen via een livestream op NOS.nl. De twee halve finales (zaterdag) en de finale (zondag) zijn live te zien op NOS.nl en NPO 1.

STER Reclame