Wilma Verver in 2011
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Moeder en zoon stalken oud-burgemeester Verver om problemen aannemer

Een moeder en zoon uit Vlaardingen worden vervolgd omdat ze peilzenders plaatsten onder de auto van Gerard Verver. Hij is de echtgenoot van Wilma Verver (VVD), oud-burgemeester van Schiedam.

De VVD'ster kwam in opspraak vanwege machtsmisbruik. Na een conflict met een Schiedamse aannemer over een privéverbouwing, gunde de gemeente deze ondernemer geen opdrachten meer. De burgemeester struikelde in 2011 over de affaire.

Verver was volgens moeder (67) en zoon (36) medeverantwoordelijk voor de problemen bij het aannemersbedrijf waar hun familielid werkte als inhuurkracht. Personeel zou ontslagen zijn omdat de aannemer niet betaald kreeg door de Ververs, meldt RTV Rijnmond.

Onvindbaar

De verdachten wilden de verblijfplaats van het echtpaar achterhalen, omdat ze hoorden dat de (oud-)burgemeester en haar gezin steeds onvindbaar waren. Het geld voor de peilzenders (400 euro) kwam van de directeur van het gedwarsboomde aannemersbedrijf.

De eerste twee pogingen van het duo om de zender te plaatsen, mislukten. Bij de derde actie, in november 2016, werden ze betrapt door een buurtbewoner toen ze opzichtig iets onder de auto plakten. Die waarschuwde Gerard Verver, die op zijn beurt de politie inschakelde.

Een vierde poging slaagde. Die zender leidde naar het adres van de Ververs.

Brandende auto

April vorig jaar werd de zoon opgepakt, omdat de politie een link ontdekte tussen hem en het telefoonnummer dat aan de zender was gekoppeld.

Twee dagen daarna wilden agenten de aannemer verhoren. Hij werd gevonden in een brandende auto. Hij had een zelfmoordpoging ondernomen, omdat hij te veel in de zaak-Verver opging.

Het is nog onbekend wanneer de stalkende moeder en zoon voor de rechter moeten verschijnen. De directeur wordt niet vervolgd, omdat zijn rol klein was en zijn gezondheid dat niet toelaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl