Drie jaar cel voor doodrijden wielrenner in Hulst

Aangepast
Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig. Provicom/HV Zeeland

Een 48-jarige man uit Terneuzen is door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. In juli vorig jaar reed hij een 60-jarige wielrenner bij Absdale (gemeente Hulst) aan. De man overleed 's avonds in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De automobilist kreeg ook een rijontzegging opgelegd van tien jaar. De rechtbank heeft hem schuldig bevonden aan het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Daarnaast nam hij een weg voor bestemmingsverkeer, negeerde hij waarschuwingsborden en reed hij te hard.

Volgens de rechtbank is doodslag niet bewezen omdat er geen sprake was van opzet. Daardoor viel de straf lager uit, schrijft Omroep Zeeland.

Willens en wetens

Het OM eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke celstraf van vijf jaar met een rijontzegging van tien jaar. De officier van justitie rekende het de man zwaar aan dat hij "willens en wetens heel veel risico's voor lief heeft genomen."

De automobilist zat nog in zijn proeftijd na een eerdere veroordeling voor dronken rijden en was al zeven jaar zijn rijbewijs kwijt voor eerdere verkeersovertredingen, waaronder rijden onder invloed.

STER Reclame