Andrei Lugovski
NOS Nieuws

Belgische Idols-finalist mogelijk vergiftigd door eigen fans

De 34-jarige Belgische zanger Andrei Lugovski was deze week in levensgevaar omdat hij vergiftigd was met de stof thallium. Bronnen van de Belgische krant Het Laatste Nieuws bevestigen dat drie vrouwelijke 'superfans' de mogelijke daders zijn. Een woordvoerder van het Vlaamse Openbare Ministerie kan zolang het onderzoek nog loopt deze bewering "noch ontkennen, noch bevestigen".

Thallium is een bestanddeel van rattengif. De symptomen van vergiftiging zijn onder andere extreme pijn, braken, diarree en haaruitval.

Het is niet duidelijk waarom de drie vrouwen de zanger wilden vergiftigen. Wel blijkt dat fans vaker doorslaan. "Zij volgden Andrei op de voet en vielen op bij de entourage van de zanger. In de wereld van de charmezangers tref je wel vaker bepaalde types aan die zo zwaar aan een bepaalde artiest hangen, dat ze rare dingen doen. Daarnaast is het een feit dat het vaker vrouwen dan mannen zijn die iemand met gif proberen om te brengen", aldus een bron in de krant.

De zanger werd in 2007 bekend in België door het tv-programma Idool, waarin hij de finale bereikte. Sindsdien heeft de zanger ook nummers gemaakt met Christoff en Will Tura. Hij staat bekend als de 'ideale schoonzoon' die nog steeds bij zijn ouders woont.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl