Adrian Lewis grijpt tegenstander naar zijn keel PDC

Darter Lewis voorwaardelijk geschorst na ruzie met tegenstander

time icon Aangepast

Darter Adrian Lewis heeft een voorwaardelijke schorsing gekregen voor het incident van afgelopen weekend, waarbij hij zijn tegenstander naar de keel greep. Op een achterafbaantje tijdens de kwalificaties voor de UK Open kreeg hij hoogoplopende ruzie met zijn Spaanse tegenstander Jose Justicia. Dartsbond PDC nam het incident hoog op en schorste Lewis.

Die schorsing is nu omgezet in een voorlopige schorsing van drie maanden met een proeftijd van zes maanden. Lewis mag de komende tijd dus gewoon deelnemen aan wedstrijden, maar als hij binnen een half jaar weer in de fout gaat, mag hij drie maanden niet in actie komen. Ook krijgt de darter een geldboete van zo'n 3400 euro.

Lewis heeft inmiddels spijt betuigd en zijn verontschuldigingen aangeboden aan de PDC. "Ik betreur het ten zeerste dat mijn frustraties de overhand hebben gekregen toen ik voelde dat mijn tegenstander me probeerde uit te dagen. Nu wil ik dit allemaal achter me laten en me concentreren op het darten en proberen de weg terug te vinden naar de top."

STER Reclame