Nick Kyrgios
NOS SportAangepast

Domper na Federer-vreugde: Kyrgios komt niet naar Ahoy

Nick Kyrgios heeft zich net als vorig jaar afgemeld voor het ABN Amro-toernooi. Hij kampt met een elleboogblessure, die hem vorig week ook al hinderde in de Davis Cup. Het mag de vreugde om de komst van Roger Federer niet drukken, maar het is wel een aderlating voor Richard Krajicek.

Tot de komst van Federer koketteerde de toernooidirecteur graag met de flamboyante Australiër als een van zijn spelers. Buiten dat Kyrgios als nummer veertien van de wereld tot de top behoort, is hij als 'enfant terrible' een graag geziene gast bij het publiek. Al zit niet iedereen op hem te wachten.

De Australiër heeft menig geldboete achter zijn naam staan voor het gooien met rackets, scheldpartijen, het laten lopen van wedstrijden en beledigen van tegenstanders. Vorig jaar meldde hij zich met een opvallende reden af voor Rotterdam: de basketballiefhebber ging liever naar het NBA All Star-weekend in de Verenigde Staten.

"Ik keek er heel erg naar uit om mijn debuut in Rotterdam te maken voor het geweldige Nederlandse publiek waar ik zoveel over gehoord heb", laat Kyrgios weten. "Helaas heb ik mijn elleboog geblesseerd tijdens de Davis Cup in Brisbane."

Nick Kyrgios ontvangt een behandeling aan zijn rechterarm tijdens de Davis Cup

"Ik heb geprobeerd alles te doen wat ik kan om te spelen en heb mijn terugtrekking zo lang mogelijk uitgesteld, maar helaas kan ik niet spelen", vervolgt Kyrgios. "Ik wens Richard en het organiserende team het allerbeste voor een fantastisch evenement en ik hoop dat ik in 2019 eindelijk naar Rotterdam kan komen."

Live bij de NOS

De Serviër Viktor Troicki, de nummer 67 van de wereld, vervangt Kyrgios in Rotterdam. Het ABN Amro-toernooi gaat maandag van start en is iedere dag live te volgen bij de NOS met livestreams in de app en op de website en samenvattingen op televisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl