Roger Federer deed in 2013 voor het laatst mee in Rotterdam
NOS SportAangepast

Krajicek moest vijf dagen wachten op verlossende appje Federer

Richard Krajicek liep de afgelopen dagen ongetwijfeld met regelmaat ijsberend door Ahoy of zijn huis in Muiderberg. Niet omdat hij vreesde voor een afzegging, maar omdat hij in afwachting was van het verlossende woord van Roger Federer.

Want waar de bekendmaking van de komst van Federer naar het ABN Amro-toernooi voor velen als een grote verrassing kwam, wist Krajicek al bijna een week dat de komst van de Zwitserse grootmeester praktisch in kannen en kruiken was.

"We waren al vijf dagen zakelijk rond, maar Federer wilde eerst drie dagen trainen. Woensdagavond zou ik contact hebben met zijn manager", zei Krajicek gisteren in Langs de Lijn En Omstreken. "En half zes is ook 's avonds, dus rond half zes heb ik hem geappt: goh, hoe is de training gegaan? Hij zou hem benaderen en al om kwart over zes zei hij dat hij zou komen."

Toen Krajicek maandagochtend na de finale van de Australian Open wakker werd en in Amerika - waar hij verbleef voor een toernooi van zijn pupil Tim van Rijthoven - zijn computer aanzette, had hij een mail van Tony Godsick, de manager van Federer.

"Hij meldde in zijn bericht, een paar uur na de finale van de Australian Open, dat Federer misschien wel wilde spelen. Hij kende een vrij makkelijk toernooi en kwam fris uit Australië. Soms heb je leuke momenten en af en toe moet je wat teleurstellingen slikken als toernooidirecteur. Dit is een overwinninkje."

Merkt Krajicek al iets van een Federer-effect? "Het loopt ongelooflijk storm en het is alle zeilen bijzetten bij de kassa, dat is bizar. We zijn zelfs al bezig met loopkaarten (kaarten zonder vaste zitplaats, red.) te verkopen", aldus Krajicek.

De organisatie laat weten dat er inderdaad sprake is van een Federer-effect. "We zien een sterke stijging in de kaartverkoop, vooral op de finaledag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl