Willem II viert de 3-0 van Jordy Croux

Willem II komt tegen VVV eindelijk weer eens tot zege

Willem II heeft een opvallend gemakkelijke zege geboekt op VVV-Venlo. Het werd 3-0 en de drie goals vielen binnen een tijdsbestek van tien minuten.

Voor Willem II is het de eerste zege in de competitie sinds begin december, toen Heracles in eigen huis met 3-1 werd verslagen.

Beide ploegen werkten hard voor rust, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Vlak voor de pauze was het toch raak: bij een scrimmage voor het Venlose doel schoot Fran Sol op de paal, waarna Bartholomew Ogbeche de bal binnen schoot. De spits had in november in Venlo (3-3) drie keer gescoord.

Fran Sol en Bartholomew Ogbeche

Rienstra

Acht minuten na de pauze was het 3-0. Ben Rienstra scoorde met een van richting veranderd schot en Jordy Croux met een pegel, nadat Lars Unnerstall bij een corner de bal uit zijn handen had laten vallen. Willem II miste daarna nog een handvol kansen.

Door de ruime zege staat de formatie van de vertrekkende coach Erwin van de Looi vier punten los van de zestiende plek, die wordt gedeeld door FC Twente en Roda JC.