FC Utrecht viert de 1-0 van Lukas Görtler Pro Shots

Supersub Görtler bezorgt De Jong eerste zege als Utrecht-trainer

time icon Aangepast

Jean-Paul de Jong heeft zijn eerste overwinning als FC Utrecht-trainer te pakken. Invaller Lukas Görtler bezorgde de Domstedelingen met zijn eerste balcontact een 1-0 zege op Sparta Rotterdam.

Görtler, die anderhalve week geleden tegen Ajax nog opzien baarde door zijn tweede gele kaart te pakken toen hij al gewisseld was, tikte vijf minuten voor het einde binnen op aangeven van Zakaria Labyad.

Primeur

Het was pas zijn eerste doelpunt in Utrechtse dienst. Sinds zijn zomerse overstap van 1. FC Kaiserslautern naar de Galgenwaard bleef Görtler twaalf wedstrijden droogstaan in de eredivisie. Ook in het shirt van Jong FC Utrecht wist de 23-jarige Duitser het net niet te vinden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/5 Görtler: blij dat ik eindelijk mijn eerste goal heb gemaakt
2/5 Yassin Ayoub schudt Kenneth Dougall van zich af Pro Shots
3/5 Yassin Ayoub en Soufyan Ahannach in een innige omhelzing Pro Shots

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

4/5 Advocaat: als je drie, vier van zulke kansen krijgt móét je een goal maken

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

5/5 De Jong: ik heb ons in de eerste helft hartstikke goed zien voetballen

Lukas Görtler: "Eindelijk die goal, ja. Als je als spits bij een nieuwe club komt en je hebt tot de winterstop nog niet gescoord, ben je niet zo blij. Dan moet je hopen. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn eerste goal voor Utrecht heb gemaakt."

Over zijn beheersing van het Nederlands: "Dat is ook respect tegenover de mensen in het land waar je naartoe komt. Toen ik besloot naar Nederland te komen heb ik tegen mijn vriendin gezegd: vanaf nu moeten we elke avond Nederlands praten. Dat hebben we gedaan."

De goal van Görtler was de enige treffer in een onaantrekkelijke wedstrijd, waarmee de invaller ervoor zorgde dat zijn trainer voor het eerst een overwinning kon vieren als eindverantwoordelijke. FC Utrecht had sinds de aanstelling van De Jong als opvolger van Erik ten Hag vier keer op rij gelijkgespeeld.

Sterk begin

Op de nieuwe grasmat opende FC Utrecht sterk. Mateusz Klich (schot geblokt) en Cyriel Dessers (geen controle oog in oog met doelman Jannik Huth) kwamen echter niet tot scoren. De storm luwde daarna gauw, hoewel het spel zich bleef afspelen op Sparta's helft.

Sparta kroop na rust uit zijn schulp en kreeg mogelijkheden via Bart Vriends, Frederik Holst en Soufyan Ahannach. Het laatste halfuur trok de thuisploeg het duel weer naar zich toe. Deroy Duarte miste nog een grote kans namens Sparta (David Jensen redde knap), voordat Görtler FC Utrecht de zege bezorgde.

Statistieken FC Utrecht-Sparta Rotterdam

STER Reclame