Patrice Evra AFP

Patrice Evra keert terug naar de Premier League. De 36-jarige verdediger heeft een contract getekend bij West Ham United. Tot het einde van het seizoen komt hij uit voor de club uit Londen.

De 81-voudig Frans international zat de laatste drie maanden zonder club, nadat zijn laatste werkgever Olympique Marseille hem had weggestuurd. Dat had alles te maken met zijn gedrag voorafgaand aan het Europa League-duel met Vitoria Guimaraes.

Evra kwam bij dat duel in opspraak door tijdens de warming-up een karatetrap uit te delen aan een fan van zijn eigen club. De Fransman, die het duel overigens niet zou beginnen, ontving daarop de rode kaart en werd bovendien door de UEFA voor de rest van het seizoen uitgesloten van Europese wedstrijden.

Evra trapt eigen fan en krijgt rood voor wedstrijd begint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor West Ham, de nummer 12 van de Premier League, was die schorsing geen bezwaar om de routinier aan de selectie toe te voegen. Evra speelde van 2006 tot 2014 ook al in Engeland, bij Manchester United. In zijn laatste seizoen in Manchester trainde hij onder David Moyes, dezelfde coach die hem nu naar West Ham United heeft gehaald.

Met Manchester United won Evra liefst vijf keer de Premier League en won hij de Champions League en de wereldbeker. Later werd hij met Juventus ook nog drie keer landskampioen.

STER reclame