Groenewegen blijft leider na sprintzege Viviani

Aangepast
De jarige Viviani wint de tweede rit tijdens de Dubai Tour Dubai Tour

Elia Viviani heeft Dylan Groenewegen geklopt tijdens de tweede etappe in de Dubai Tour. De Italiaan van QuickStep was na 190 kilometer een fractie sneller dan de Nederlander, die de eerste rit wist te winnen. Groenewegen behoudt wel de leiderstrui.

De rit werd gekenmerkt door een vroege vlucht van zes man. De ontsnapping met onder anderen de Belg Nathan van Hooydonck (BMC) kreeg maximaal vier minuten voorsprong. Tijdens de wedstrijd moest Groenewegen vanwege pech wisselen van fiets en kreeg ook Viviani te maken met technisch malheur. De Italiaan moest een wiel wisselen, maar ondanks dat dit lang duurde bleef de Italiaan rustig.

Nederlanders bepalend

Onder leiding van Lotto-Jumbo werd de voorsprong kleiner en in de laatste tien kilometer was het peloton weer compleet. De jarige Viviani (29) werd door zijn Nederlandse ploeggenoten Fabio Jakobsen en Niki Terpstra afgezet en sprintte naar de etappezege. Groenewegen moest van ver komen en werd nipt tweede.

De sprinter van Lotto-Jumbo behoudt de leiderstrui met een voorsprong van 2 seconden op Viviani. Van Hooydonck staat vanwege bonificatieseconden derde op 9 seconden.

Utislag en klassementen

STER Reclame