Algemeen directeur Richard Plugge van Lotto-Jumbo ANP

Lotto-Jumbo wil in 2019 van start gaan met een opleidingsploeg. Volgens algemeen directeur Richard Plugge is het ook de taak van Lotto-Jumbo om renners klaar te stomen voor een debuut bij de profs. "We zijn druk bezig met het opzetten van een jeugdplan, een onderdeel daarvan is een opleidingsploeg, hopelijk kunnen we dit op 1 januari uitrollen."

Sponsors

Plugge geeft aan dat voor het opzetten van een opleidingsploeg meer personeel en dus meer geld nodig is. En dat terwijl het sponsorcontract met zowel Lotto als Jumbo eind dit seizoen afloopt.

Volgens Plugge hoeft hij zich daar geen zorgen om te maken. "Het ziet er goed uit, onze sponsors zijn tevreden en ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2019 verder gaan."

Rabobank Development Team

De nieuwe opleidingsploeg moet een soortgelijk team worden als het Rabobank Development Team. Dat team werd, na het terugtrekken van Rabobank als sponsor, eind 2016 opgeheven.

De ploeg was sinds 1998 de hofleverancier van Rabobank-formatie. Renners als Bauke Mollema, Robert Gesink en Wilco Kelderman reden allemaal voor de ploeg.

Ook renners zoals Giro-winnaar Tom Dumoulin en Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam en Dylan van Baarle reden voor de opleidingsformatie van Rabobank. Zij werden niet door Rabobank ingelijfd, maar werden elders prof.

STER reclame