NOS VoetbalAangepast

Koeman: Oranje moet meerdere systemen kunnen spelen

Koeman: Oranje niet zien als een tussendoortje

Ronald Koeman is dinsdagmiddag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

De 54-jarige Koeman, die een contract heeft getekend tot en met het WK van 2022, liet allereerst weten dat hij verheugd is met zijn aanstelling.

"Ik heb eigenlijk nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik de ambitie had om ooit bondscoach te worden. Ik ben superblij en vind het een geweldige uitdaging en een absolute eer om de komende jaren bondscoach van het Nederlands elftal te zijn."

Koeman: ik ben superblij en vind het een geweldige uitdaging

De zorgen over het niveau van Oranje deelt Koeman, maar hij ziet voldoende perspectief. "Het kan zo zijn dat we niet meer de allerbeste spelers hebben, maar je kan wel een goed team formeren. Het is niet zo slecht als we denken. Natuurlijk hoort de eredivisie niet meer bij de beste competities, maar er is heel veel talent. Zij krijgen hier de kans. Daar moet ik een mix van zien te maken."

Koeman: ik vind dat mijn team meerdere systemen moet kunnen spelen

Ook het systeem is een heet hangijzer. Oranje wordt geassocieerd met 4-3-3. "De standaard is, wat voor systeem het ook is, dat je het maximale uit spelers haalt en maximaal presteert. Ik vind dat mijn team meerdere systemen moet kunnen spelen. Ik heb wel een basissysteem in mijn hoofd, dat is bij mij 4-3-3. Maar dat wil niet zeggen dat we tegen Engeland (23 maart, red.) zo spelen."

Koeman vindt dat spelers graag moeten willen uitkomen voor Oranje. Eerder had hij dat gevoel soms niet. "Af en toe kreeg ik het gevoel bij spelers van het Nederlands elftal: het is heerlijk rustig en we kunnen even uitblazen. Men moet trots zijn als men geselecteerd wordt en het mag niet gezien worden als een tussendoortje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl