Gebrek aan ervaring volgens Seedorf geen issue

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Seedorf: ik ben ervan overtuigd dat ik het hier goed ga doen

Vijf maanden AC Milan en vijf maanden Shenzhen, verder reikt de trainerservaring van Clarence Seedorf niet. De kersverse oefenmeester van Deportivo La Coruña ziet dat echter niet als probleem, in de strijd tegen degradatie met de Spaanse laagvlieger.

Seedorf kan zijn borst natmaken in het uiterste noordwesten van Spanje. Deportivo staat achttiende in La Liga, drie punten achter de 'veilige' zeventiende plek en wist geen van zijn laatste zeven competitiewedstrijden te winnen. Is de 41-jarige Nederlander zonder noemenswaardige ervaring dan wel de aangewezen man, wilde de Spaanse pers weten bij diens presentatie.

Geen groots cv

"In de voetbalwereld hebben we het altijd over ervaring. Ik kan vele namen noemen van mensen die geen groots cv hadden als coach toen ze werden aangesteld, maar het momenteel zeer goed doen en het verschil hebben gemaakt", wierp Seedorf tegen.

Zinédine Zidane had minder ervaring dan ik nu heb toen hij bij Real Madrid begon.

Clarence Seedorf

"Zinédine Zidane, bijvoorbeeld. Hij had minder ervaring dan ik nu heb, toen bij bij Real Madrid begon. Nou, hij is geslaagd. Ik denk dat je naar de potentie van iemand moet kijken en niet een keuze moet maken gebaseerd op ervaring alleen, want dan zou niemand kunnen beginnen."

Zidane en Guardiola voorbeelden

Zidane werd begin 2016 in het diepe gegooid bij Real Madrid en betaalde het in hem gestelde vertrouwen terug met een landstitel, twee Champions Leagues, twee WK's voor clubteams en twee Europese Supercups. Pep Guardiola is een ander voorbeeld van iemand die grootse successen boekte nadat hij zonder ervaring werd aangesteld als hoofdtrainer, in zijn geval van FC Barcelona.

Clarence Seedorf stond vijf maanden aan het roer bij AC Milan Getty

Seedorf begint zijn Spaanse avontuur met een thuiswedstrijd tegen Real Betis, de club van oud-PSV'er Andrés Guardado. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het hier goed ga doen, net als ik bij AC Milan deed", klonk het vol vertrouwen. "Daar haalden we 35 punten uit 19 wedstrijden toen de ploeg zich drie punten boven de degradatiezone bevond."

STER Reclame