Daryl Janmaat juicht na de 1-0

Janmaat helpt Watford aan klinkende zege op Chelsea

Daryl Janmaat heeft in het competitieduel met Chelsea een belangrijk aandeel gehad in de 4-1 zege van zijn club Watford. De 28-jarige rechtsback zette de thuisploeg in de 84ste minuut op 2-1 door een fraaie actie met links af te ronden.

Ruim vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging Janmaat op avontuur. Hij trok vanaf rechts naar binnen, omspeelde een paar Chelsea-spelers, ging een een-tweetje aan en schoot diagonaal binnen.

Daryl Janmaat rondt af met links

Vier minuten later maakte Barcelona-huurling Gerard Deulofeu 3-1 en direct daarna maakte Roberto Pereyra het nog pijnlijker voor Chelsea, waar trainer Antonio Conte onder druk staat.

Deulofeu was ook betrokken bij de openingsgoal: hij ging onderuit toen hij licht werd aangetikt door keeper Thibaut Courtois. Troy Deeney benutte de strafschop. Eden Hazard schoot Chelsea in de 82ste minuut naar 1-1.

De regerend kampioen speelde ruim een uur met tien man na een rode kaart voor Tiemoué Bakayoko. Na een half uur kreeg Bakayoko zijn tweede gele kaart nadat hij met gestrekt been was ingekomen.

Olivier Giroud

Giroud

In de tweede helft maakte Olivier Giroud, die recent werd overgenomen van Arsenal, zijn eerste minuten in het shirt van Chelsea. Hij kwam na ruim een uur in de ploeg voor Pedro.

Janmaat en Marvin Zeegelaar deden de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg, die nu elfde staat. Chelsea is de nummer vier.