Team Sky stelt Froome 'gewoon' op in Ruta del Sol

Aangepast
Froome tijdens een trainingskamp op Mallorca ANP

Chris Froome begint op 14 februari officieel aan het nieuwe wielerseizoen. De 32-jarige Brit start dan in de Ruta del Sol. Dat maakte zijn ploeg, Team Sky, bekend. De viervoudig Tourwinnaar rijdt zijn eerste wedstrijdkilometers van 2018 in de vijfdaagse koers in Andalusië.

Het was de vraag of de teamleiding van Sky kopman Froome al vroeg in dit jaar aan de start zou durven brengen, aangezien hij onder vuur is komen te liggen vanwege een positieve dopingtest. Tijdens de Vuelta van 2017 werd een te hoog salbutamol-gehalte in zijn bloed aangetroffen. Bijna vijf maanden later is er nog altijd geen uitspraak. Froome zit op dit moment in Zuid-Afrika waar hij volop in training is.

'Vertrouwen in een oplossing'

In het persbericht van de ploeg wordt kort aandacht gegeven aan de dopingzaak rondom de kopman. Froome laat weten dat hij er samen met de ploeg alles aan doet om de kwestie zo snel mogelijk op te lossen. Ook zegt hij te begrijpen dat er commotie is ontstaan rond zijn persoon, maar vraagt hij het publiek tevens begrip te hebben voor het feit dat hij er niks over kan zeggen.

Team Sky
@TeamSky
Chris Froome to line up at Ruta del Sol. 📝 > https://t.co/PbIrJPaaB6
11 maanden geleden

STER Reclame