NOS Sport Tennis Aangepast

Zelfs na dertien sets in drie dagen moet Haase gewoon weer door

EPA

Robin Haase heeft het afgelopen Davis Cup-weekend dertien slopende sets gespeeld in drie dagen. Maar even bijkomen van die slijtageslag is er niet bij, want deze week speelt hij het ATP-toernooi van Sofia en volgende week het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

"Ik zie er misschien fris uit, maar ik voel mijn knie vollopen. Die zal ik heel goed moeten laten behandelen en verder goed rusten", zei hij na zijn nederlaag zondag tegen Adrian Mannarino, waardoor Nederland al in de eerste ronde van de Davis Cup uitgeschakeld werd door titelhouder Frankrijk.

Is het achteraf gezien wel verstandig geweest dat hij naast zijn twee enkelspelen ook nog in het dubbelspel in actie kwam, op zaterdag? "Ja, waarom niet? Er was besloten dat dat de sterkste opstelling was en ik heb ook niet op fysiek vlak verloren. Anders was het een ander verhaal geweest."

Los van het fysieke verhaal is het de vraag hoe het dan na het weekend mentaal zit met Haase. "Dat weet ik nog niet. Eerder dit jaar verloor ik nipt van Robert Bautista Agust en dat was ik na twee minuten kwijt, want ik had goed gespeeld. Tegen Mannarino heb ik nu ook goed gespeeld, maar ik heb dit keer wel meer kansen gehad."

Merkwaardig moment

De Hagenaar dacht zelfs dat hij op 2-0 in sets zou komen tegen Mannarino. "Ik kwam op 5-3 en dacht dat ik de set al had. Daarom juichte ik zo uitbundig. Jammer dat ik 'm daarna niet nog een keer kon uitserveren."

Davis Cup-team uitgeschakeld na slijtageslag Haase Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Want Mannarino kwam vervolgens op 5-5, won de tweede set en was daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd. Dat zag ook captain Paul Haarhuis. "Robin was twee sets lang de betere speler. Hij is tot het gaatje gegaan, maar Mannarino maakte geen fouten meer."

"We hebben laten zien dat we in de wereldgroep thuishoren"", aldus Haarhuis. "We hebben fantastisch tennis gespeeld tegen de regerend kampioen. Dit moet de jongens vertrouwen geven voor het indoorseizoen."

Haarhuis trots na nederlaag: horen in wereldgroep thuis

Ook Haase kijkt met een goed gevoel terug op het weekend in Albertville. "Het is een goed weekend geweest, qua spel. Ik heb bijna geen slechte game gespeeld en bleef kansen creëren. Daar kan ik trots op zijn."

STER reclame