Eelco Sintnicolaas ANP

Meerkamper Eelco Sintnicolaas heeft voor de zesde keer de Nederlandse titel veroverd op de zevenkamp.

Sintnicolaas kwam na zeven onderdelen bij de NK indoor in Apeldoorn uit op een totaal van 5904 punten. Daarmee bleef hij Bas Markies (5503) en Rik Taam (5385) ruim voor.

Na een goede 60 meter horden (7,98), maakte Sintnicolaas het verschil bij het polsstokhoogspringen, waar hij 5,41 meter noteerde. Hij deed het vervolgens rustig aan op de 1000 meter met een tijd van 2.48,32.

De meerkamper gebruikte de nationale titelstrijd vooral als een generale voor het WK indoor, over vier weken in Birmingham.

"Ik voel dat de vorm er is, ben snel en explosief. Sommige dingen moet ik nog finetunen, maar daar zijn wedstrijden voor", aldus Sintnicolaas.

Meerkamper Sintnicolaas werkt in Apeldoorn toe naar WK indoor Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hij denkt ondanks de nodige pech en blessures in de afgelopen twee jaar - op de Spelen van Rio moest hij na één onderdeel op de tienkamp de strijd staken en op het WK vorig jaar was het na zes onderdelen gedaan - een goed figuur te kunnen slaan op het komende WK.

"Sinds mijn enkeloperatie in 2016 is het hoogspringen een beetje achtergebleven, maar dat is op zich nog hoog genoeg om mee te kunnen doen voor de medailles. Het heilige vuur is er nog wel. Vorig jaar heb ik echt het plezier teruggekregen. Ik ben nog steeds gebrand om hier en daar nog wat medailles mee te pakken", kijkt de meerkamper met een goed gevoel vooruit.

Oosterwegel kampioene

Bij de vrouwen ging de titel naar Emma Oosterwegel. Zij bleef met 4064 punten Michelle Oud en Shante Samuel voor. Europees kampioene (outdoor) Anouk Vetter en Nadine Visser deden niet mee in Apeldoorn.

STER reclame