Hakim Ziyech in duel met NAC-speler Rai Vloet

Ajax boekt moeizame zege, slotakkoord voor Ziyech

Ajax heeft in de achtervolging op PSV geen steek laten vallen tegen NAC Breda. De Amsterdammers boekten een moeizame 3-1 overwinning. Het slotakkoord was voor de eerder uitgefloten Hakim Ziyech.

Nadat Giovanni Korte al oog-in-oog met André Onana had gemist, schoot Thierry Ambrose in de 6de minuut raak voor NAC. De spits knalde de bezoekers na halfslachtig wegwerken van Matthijs de Ligt op voorsprong.

Van de Beek weer trefzeker tegen NAC

Meteen schakelde Ajax drie tandjes bij en Donny van de Beek, die in Breda op 18 november vorig jaar (0-8) al drie keer had gescoord, maakte met een koele kopbal op aangeven van Justin Kluivert gelijk.

Donny van de Beek kopt de 1-1 binnen tegen NAC
    David Neres loopt blij weg na zijn treffer tegen NAC
    David Neres
    Mark Birighitti ziet de vrije trap van Hakim Ziyech in het doel verdwijnen

David Neres bezorgde Ajax nog voor rust een voorsprong door zich via een solo met hangen en wurgen knap vrij te spelen en met links binnen te schieten.

Ene vrije trap is andere niet

NAC toonde na rust meer initiatief en bij Ajax draaide het minder. Toch bleef de thuisploeg gevaarlijker, al bleven grote kansen uit. NAC-verdediger Bart Meijers kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart en moest met rood van het veld af.

In de daaropvolgende vrije trap bepaalde Hakim Ziyech de eindstand op 3-1. Nadat hij bij een eerdere, totaal mislukte, vrije trap werd uitgefloten, maakte Ziyech na zijn goal met gebaren naar het publiek duidelijk dat hij niet gediend was van het gefluit.