Van Aert: ik heb historie geschreven

Aangepast
Wout van Aert heeft zijn derde wereldtitel binnen ANP

Niet Mathieu van der Poel, maar Wout van Aert veroverde zondag de wereldtitel veldrijden. De Belg voegde zich in een bijzonder rijtje.

Want Van Aert mocht voor de derde keer op rij de kampioenstrui aantrekken. Landgenoten Eric De Vlaeminck en Roland Liboton én de Zwitser Albert Zweifel slaagden daar in het verleden in.

"Dat zijn iconen voor mij en het betekent heel veel voor mij om in dat rijtje te komen", reageerde Van Aert na afloop. "Ik heb historie geschreven."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Aert: Mathieu zal de geschiedenis ingaan als de man van dit seizoen

Gemakkelijk ging het niet in Valkenburg, ondanks zijn ruime voorsprong op Michael Vanthourenhout en torenhoog favoriet Mathieu van der Poel.

"Op dit parcours is het onmogelijk om geen fouten te maken. Ik ging in het slot een keer onderuit en was een halve ronde uit mijn ritme. Dat was moeilijk, want er waren nog zo'n twintig minuten te gaan. Daarna was de focus terug."

"Dit is geweldig voor België", doelde hij ook op de tweede plek van Vanthourenhout. "De sfeer was goed in het team en ik was heel relaxt vanmorgen. Ik heb er hard voor gewerkt en nu is het tijd om ervan te genieten."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel is zichzelf niet en grijpt naast wereldtitel
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van Aert rekende op een strijd met Van der Poel, maar die kwam er niet. "Dat heeft mij echt verbaasd. Ik had niet verwacht dat ik de koers hier zou domineren. Een enorme verrassing, maar des te mooier."

De wereldkampioen had mooie woorden over voor Van der Poel, die van de 32 veldritten die hij voor het WK reed, er 26 won.

"Hij zal altijd de geschiedenis ingaan als de man van dit seizoen, daar staat het WK los van. Ik ben blij met deze titel, maar het zou belachelijk zijn als ik zou gaan schreeuwen dat ik de man ben."

De dag van de Belgen

Verslaggever Floris van Hoorn in het spoor van wereldkampioen Wout van Aert.

STER Reclame