Fred Friday is op weg naar zijn eerste doelpunt voor Sparta Rotterdam. Willem II-doelman Mattijs Branderhorst kan alleen maar toekijken.

Advocaat boekt tegen Willem II eerste zege met Sparta

Dick Advocaat heeft zijn eerste overwinning geboekt als trainer van Sparta. De Rotterdammers wonnen de kelderkraker tegen Willem II nipt, maar meer dan verdiend met 1-0.

Het was de eerste thuiszege van Sparta sinds 29 oktober. Toen werd FC Groningen met 2-1 verslagen door doelpunten van Robert Mühren en Loris Brogno.

De Spartanen begonnen, zoals wel vaker, aardig aan de wedstrijd. Het gebrek aan scorend vermogen is echter het probleem. In twintig competitieduels werd slechts zestien keer gescoord.

Doelpunt Friday

Gelukkig voor de thuisploeg stak Willem II de helpende hand toe. Fred Friday pikte de bal op na een slechte terugspeelbal van Giliano Wijnaldum en schoot overtuigend binnen. De bezoekers stelden daar weinig tegenover.

Een schot van Thom Haye werd tot hoekschop verwerkt door Sparta-doelman Jannik Huth, die vooralsnog een versterking lijkt voor Advocaat. Damil Dankerlui mikte even later net over met een volley. Aan de andere kant kon Willem II-doelman Mattijs Branderhorst op slag van rust maar net voorkomen dat Soufyan Ahannach de 2-0 maakte.

Veiligstellen

Sparta had in de tweede helft de punten vroegtijdig veilig moeten stellen. Sander Fischer raakte echter de paal, Soufyan Ahannach speelde iets te veel voor zichzelf en Friday vond keer op keer uitblinker Mattijs Branderhorst, donderdag al de bekerheld tegen Roda JC, op zijn weg.

Invaller Dabney dos Santos had op zijn beurt de 2-0 moeten maken toen hij oog in oog met Branderhorst kwam. De huurling van AZ schoot de bal echter tegen de doelman aan. Bovendien stond ploeggenoot Ahannach er beter voor.

Zodoende werd het nog lang billenknijpen voor de Kleine Generaal, maar Willem II kon geen vuist meer maken. Hekkensluiter Sparta verkleinde door de zege het gat met Roda JC en FC Twente tot twee punten.