NOS WielrennenAangepast

Van der Poel is zichzelf niet en grijpt naast wereldtitel

Het is Mathieu van der Poel niet gelukt om in eigen land wereldkampioen veldrijden te worden. In Valkenburg kon hij Wout van Aert al na twee ronden niet meer bijhouden, waarna de Belg onbedreigd naar zijn derde wereldtitel reed.

Van der Poel is zichzelf niet en grijpt naast wereldtitel

Van der Poel, die dit seizoen 26 van zijn 32 races gewonnen had, werd derde op 2.30. Hij was niet goed weg en ging na 150 meter als zevende het veld in. Met een machtige versnelling meldde hij zich op een gegeven moment wel vooraan, met in zijn wiel Van Aert.

Van der Poel glijdt weg

In de tweede ronde gleed Van der Poel weg in de vette klei en Van Aert sloeg een gaatje. De Belg trok vol door en de zichtbaar ploeterende Van der Poel had na twee omlopen al een achterstand van 25 seconden.

  • ANP
    Wout van Aert heeft zijn derde wereldtitel binnen

Van Aert vergrootte zijn voorsprong snel en reed ogenschijnlijk soepel over het loodzware parcours. Van der Poel, die de Belg Michael Vanthourenhout niet kon lossen, miste nagenoeg elke souplesse.

Na drie ronden gaf Van der Poel al een minuut toe op de ontketende Van Aert. De Belg profiteerde vorig jaar van lekke banden van zijn rivaal, nu was hij echt de beste. In de slotfase loste Vanthourenhout Van der Poel, die Toon Aerts op karakter van het brons hield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl