Reddingswerkers bij de plek waar de treinbotsing was Lexington Sheriff

Bij een treinongeluk in de Amerikaanse staat South Carolina zijn twee doden gevallen en zeker 116 mensen gewond geraakt. De doden zijn personeelsleden van spoorwegmaatschappij Amtrak.

Een passagierstrein van Amtrak botste vannacht (plaatselijke tijd) op een stilstaande goederentrein. Volgens de gouverneur van South Carolina lijkt het erop dat de passagierstrein op een verkeerd spoor reed.

"Het is vreselijk om te zien wat voor kracht er is vrijgekomen", zei gouverneur McMaster. "De eerste locomotief van de goederentrein was opengescheurd en de locomotief van de passagierstrein was nog nauwelijks herkenbaar." Bij de botsing ontspoorden verscheidene wagons.

New York - Miami

De Amtrak-trein was met zo'n 140 passagiers en acht medewerkers op weg van New York naar Miami. Inzittenden die niet gewond zijn geraakt zijn nagekeken en opgevangen. De goederentrein was onbemand.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van de stad Columbia op een plek waar meerdere sporen samenkomen. Op beelden is te zien hoe een wagon op zijn zij ligt en dat de locomotief beschadigd is.

Ongeluk in Washington

In december vorig jaar ontspoorde in de staat Washington ook een trein van Amtrak. Bij het ongeluk vielen drie doden en raakten tientallen mensen gewond.

Naderhand bleek dat de trein veel te hard reed. De trein vloog uit een bocht en een aantal treinstellen viel van het viaduct op een drukke snelweg.

STER reclame