Entourage wereldkampioene Cant slaags met beveiliging

Aangepast
Sanne Cant op het podium na haar overwinning op het WK veldrijden ANP

De ploeg van de Belgische wereldkampioene veldrijden Sanne Cant is woedend over het optreden van de beveiliging van het WK. Na de wedstrijd kwam het bij het podium tot een vechtpartij tussen de begeleiders van Cant en beveiligers. Een van de teammanagers, Philip Roodhooft, raakte daarbij gewond aan zijn gezicht, zegt hij tegen VRT Nieuws.

De onenigheid ontstond bij de huldiging van Cant, die gisteren het WK veldrijden in Valkenburg won. Familieleden van de veldrijdster en Roodhooft wilden haar feliciteren, maar werden door de beveiliging tegengehouden bij de ingang van het podium omdat ze niet de juiste pasjes hadden.

Het kwam tot een handgemeen, waarbij ook de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout betrokken was. Teammanager Roodhooft en zijn vrouw werden opgepakt en naar het politiebureau in Maastricht gebracht. Het stel werd kort na de arrestatie weer vrijgelaten. Volgens Roodhooft heeft de politie excuses aangeboden, maar een politiewoordvoerder kan dat tegenover de NOS niet bevestigen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geweld bij huldiging WK Veldrijden

'Zeer agressieve beveiligers'

Volgens de ploeg van Cant stelde de beveiliging zich zeer agressief op. "Ik heb een blauw oog, dikke lip en een dikke kaak", zegt de teammanager tegen VRT Nieuws. "De manier waarop daar met mensen werd omgegaan, tartte alle verbeelding."

Een lid van het organisatiecomité van het wereldkampioenschap zegt dat hij niet kan geloven dat de begeleiders van Cant zich agressief hebben gedragen. Hij vond het "zeer verregaand" dat Roodhooft en zijn vrouw werden gearresteerd. De organisatie betreurt het incident.

STER Reclame