ANP

Een jongen van 19 heeft vannacht bij een vechtpartij op een feest in Leek een agent in zijn gezicht geslagen. De politieman hield een hersenschudding en verwondingen aan zijn neus over aan de vuistslag. Hij doet aangifte tegen de 19-jarige.

De politie was naar het feest in een sporthal in het Groningse dorp gekomen nadat daar rond 01.30 uur enkele vechtpartijen waren uitgebroken. Agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar. Toen de politieman de jongen van 19 aansprak, gaf die hem een vuistslag in zijn gezicht.

Vervolgens bemoeiden ook vrienden van de 19-jarige zich ermee. Er waren meerdere agenten nodig om de geslagen politieman in veiligheid te brengen. De jongen is gearresteerd. Hij wordt naast de mishandeling van de agent ook verdacht van de mishandeling van een feestganger.

Op de stoep

Ook in Uden, in Brabant, kreeg een agent een klap. Hij reed in een politieauto en zag drie mannen met hun fiets op straat lopen, een vierde man reed op een scooter. De agent vroeg hun op de stoep te gaan lopen, waarop een van de mannen tegen de politieauto schopte. Toen de agent hem wilde aanhouden, bemoeide de anderen ermee en ontstond een vechtpartij, waarbij de agent van achteren een vuistslag tegen zijn hoofd kreeg. Daarna werd hij omvergetrokken en kwam op straat terecht. De mannen gingen ervandoor.

STER reclame