NOS SportAangepast

Davis Cup-team heeft klein wonder nodig na verlies dubbelspel

Het Nederlands Davis Cup-team heeft een klein wonder nodig om Frankrijk te verslaan in de eerste ronde van de Wereldgroep. Jean-Julien Rojer en Robin Haase verloren zaterdag het dubbelspel met 6-7 (6), 3-6, 7-6 (3), 6-7 (2) van Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert.

Hierdoor moet Oranje zondag in de Halle Olympique van Albertville een 2-1 achterstand ongedaan zien te maken.

Haase/Rojer verliest spannende viersetter in Davis Cup

Het verschil tussen de koppels was klein en kwam het, zoals wel vaker in het dubbelspel, aan op details, waarbij de Franse vorm doorslaggevend was.

Rojer/Haase verzuimde in de eerste set op 5-4 drie setpunten te benutten op de service van de sterk spelende Herbert, die met Mahut twee grandslamtitels won. Vervolgens was op 6-6 in de tiebreak een misser van Haase aan het net bepalend.

Rojer neemt Haase op sleeptouw

Rojer nam daarna met veel verbale passie de wat onzeker ogende Haase op sleeptouw, en met succes. De twee knokten zich in het derde bedrijf naar setwinst door de tiebreak met 7-3 te winnen na een 1-3 achterstand.

De passie straalt ervan af bij de Franse Davis Cup-captain Yannick Noah (rechts)

De beter spelende Haase was in de vierde set met twee fraaie passeerslagen verantwoordelijk voor een break 3-3, maar op 5-4 kon Rojer de set niet uitserveren.

Gesteund door het fanatieke Franse publiek hervonden Mahut en Herbert hun vertrouwen, waarna Haase/Rojer niet meer onder de Franse druk vandaan kon komen.

Haarhuis baalt

Captain Paul Haarhuis baalde na afloop vooral van de gemiste kansen van Haase/Rojer in de eerste en vierde set. "Dit is heel frustrerend. Je weet dat je tegen een team als Frankrijk je kansen moet pakken. Alles moet kloppen als je van Frankrijk wil winnen."

"We creëren wel de mogelijkheden, maar we laten het na die te pakken. Dan wordt het zwaar om op zondag nog tegen zo'n sterk team het tij te keren", aldus Haarhuis.

Haarhuis: dit is frustrerend, onze kansen niet gepakt

Haase vond het jammer dat hij en Rojer er elkaar vandaag te weinig konden aanvullen. "Als Jules goed speelde, was ik even wat minder en als ik wat beter begon te spelen, wat hij wat minder", zei Haase. "En als we samen goed speelden, waren de Fransen weer heel goed. Het viel even verkeerd, maar dat gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl