Vlaamse Stichting Verkeerskunde
NOS NieuwsAangepast

Songtekst op Belgische snelwegen moet levens redden

Kan een songtekst automobilisten bewegen om wat meer afstand te houden tot elkaar? Ja, denkt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en schilderde de tekst "Last Night A DJ Saved My Life" op twee snelwegen.

De actie is onderdeel van een campagne die het aantal ongelukken moet terugdringen die ontstaan als gevolg van onvoldoende afstand houden. Het luidkeels zingen van het nummer Last Night A DJ Saved My Life van Indeep moet daarvoor gaan zorgen. Het bekende zinnetje uit het refrein duurt namelijk precies twee seconden.

Gaat dit liedje levens redden?

Bij de Vlaamse omroep VRT wordt nog even uitgelegd hoe het werkt: "Zoek een punt; een paal of een verkeersbord bijvoorbeeld. Het moment dat uw voorligger voorbij dat punt rijdt, moet u het bekende deuntje beginnen te zingen. Bent u uitgezongen op het moment dat uzelf het punt bent gepasseerd, dan hebt u voldoende afstand gehouden".

Over twee weken worden de teksten op de E40 richting Brussel, tussen Aalst en Affligem en op de E19 richting Antwerpen in de buurt van Vilvoorde weer weggehaald, dan moet iedereen de zin uit z'n hoofd kennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl