Van der Poel verwacht spektakel op spekglad WK-parcours

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel: wordt spekglad zondag

Hij reed al 32 veldritten dit seizoen. Won er daarvan 26. Zes-en-twintig. Maar Mathieu van der Poel kan nog niet spreken van een geslaagd seizoen. Dat hangt af van race nummer 33, aanstaande zondag in Valkenburg.

Pas als Mathieu van der Poel (23) ook bij het wereldkampioenschap als eerste de finishlijn passeert, kan hij spreken van een topjaar.

Spekglad

Hij verkende vrijdagochtend alvast het parcours. "Het zal spectaculair worden. Het was spekglad."

Mathieu van der Poel ANP

Hoe schat Van der Poel zijn kansen in? "Het hangt af van veel factoren. Als je rustig in de sporen rijdt, valt het parcours wel mee. Het is wel technisch, maar er zijn zoveel geulen gereden, dat het op zich nog wel te doen is."

'De beste gaat winnen'

Betekent dat dat hij na 2015 zijn tweede wereldtitel pakt? "Het parcours is heel zwaar, het zal oppassen geblazen zijn", omzeilt hij de vraag nog. "Ik denk dat de beste gaat winnen. Ik hoop dat ik dat zondag ook ben."

Ploeggenoot Lars van der Haar windt er geen doekjes om. "Die gaat gewoon winnen, dat zal geen probleem zijn denk ik."

Het wereldkampioenschap veldrijden voor mannen is zondag vanaf 14.40 uur live te volgen bij de NOS op NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl. De vrouwen rijden zaterdag het WK. Die wedstrijd is vanaf 14.50 uur te volgen via onze kanalen.

STER Reclame