Lobato maakt Lotto-Jumbo excuses en zoekt een nieuwe ploeg

Aangepast
Juan José Lobato in gesprek met een verslaggever van de Spaanse televisie vorig jaar tijdens de Vuelta Getty Images

Juan José Lobato heeft op Facebook zijn excuses aangeboden voor het gebruik van slaapmedicatie tijdens het trainingskamp van Lotto-Jumbo. In een open brief vertelt de Spanjaard dat hij inderdaad slaapmiddel heeft gebruikt, maar uitvoerige testen hebben volgens hem bewezen dat hij er niet aan verslaafd is.

In de brief legt hij uit wat er op 14 december is gebeurd. Op die dag stuurde de Nederlandse ploeg drie renners naar huis na het innemen van slaapmedicatie. De jonge renners Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek werden geschorst en Lobato werd ontslagen. Lobato weerlegt het feit dat er drank in het spel is geweest.

"Er was geen feest en alcohol, het enige wat klopt is dat ik een medicijn slikte om te kunnen slapen. Een medicijn dat zeker geen doping is."

Juan Jose Lobato (l) en Antwan Tolhoek (r) Getty Images

Het was niet de eerste keer dat Lobato naar slaapmiddelen had gegrepen. "Ik heb op verschillende momenten in 2017 slaapmedicatie gebruikt. Vanwege een moeilijke scheiding en de dood van mijn oom was 2017 het moeilijkste jaar uit mijn leven. Door al deze problemen was in slaap vallen niet gemakkelijk."

Op zoek naar een nieuwe ploeg

Lobato vervolgt dat hij op zoek is naar een nieuwe werkgever. "Het enige wat ik op dit moment vraag is een kans om te koersen. Ik heb de afgelopen maanden hard getraind om weer wedstrijden te kunnen rijden. Het fietsen heeft mij in 2017 geholpen om alle moeilijkheden te overwinnen en het enige wat ik nog mis, is het aantrekken van een teamshirt en het starten in een wedstrijd."

Lobato won in 2017 de eerste etappe in de Tour de l'Ain, dat was zijn enige overwinning in het shirt van Lotto-Jumbo.

Tolhoek en Eenkhoorn

Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn waren ook bij het voorval betrokken en werden voor twee maanden geschorst. Afgelopen week werd wel bekend dat deze renners, in het kader van het re-integratietraject, zijn meegegaan naar een trainingskamp in Spanje.

STER Reclame